Báder MártonA 212 cm magas, 102 kg testsúlyú játékos a Honvédban tűnt fel 1998-ban, s kétéves fővárosi szereplés után, visszautasítva az amerikai Irvine egyetem ajánlatát, szerződött Székesfehérvárra. Ezután a szlovén Krka Telekom Novo Mesto csapatához igazolt, ahol a horvát válogatott Mate Skelin mögött a csapat második legmagasabb kosarasa volt. A spanyol Manresában és a horvát Cibona Zagrebben is megfordult játékos a 2008/2009-es szezonban a Himik Juzsnyij meggyengült anyagi helyzete miatt távozott a klubtól és a KK Hemofarm csapatánál kötött ki. Magyar Válogatott és a Szolnoki Olajbányász KK aktív korábbi kiváló játékosa.

„Saját példámon keresztül szeretném megmutatni minél több gyereknek, hogy igenis megvalósíthatják az álmaikat, ha hajlandóak küzdeni is értük. Ez vonatkozik a tanulmányi és a sportsikerekre is.”

 

Dr. Bene JózsefDr. Bene József a Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Egyetemen végzett, általános orvostudományi karon. Aneszteziológiai és intenzív terápiás, sürgősségi orvostan, tüdőgyógyász, AIBA Ringside Doctor szakvizsgával is rendelkezik, illetve háziorvosi licencvizsgát is tett. Jelenleg intenzív osztályvezető főorvosként dolgozik tüdőgyógyászati szakintézetben.

„A munkám során szembesültem azzal, hogy az emberek általános egészségi állapota jelentősen romlott az utóbbi évtizedekben, továbbá sajnálatos módon a gyermekek számára már a születésük pillanatában nem adatik meg, hogy egészségesen éljenek. A sportolóknál gyakoribbá váltak a maradandó sportsérülések, halálesetek. A beteg emberek gyógyítása során gyakran tapasztalom, hogy a gyógyszerekkel nem a várt hatásokat érjük el. Az emberi testet felépítő valamennyi sejt felszínén csökkent Omega3 zsírszint mutatható ki, a sejtmembrán átjárhatósága, valamint a sejt tápanyag felvétele, méreganyag tartalmának kiürítése, tehát a sejt anyagcseréje nagy mértékben sérül. Minden egyes emberi sejtben az elégtelen Omega3 zsírsav szint miatt krónikus gyulladás alakul ki, amelynek következtében cukorbetegség, allergiás bőrbetegségek, légúti krónikus gyulladások (asztma, krónikus hörghurut), gyulladásos bélbetegségek keletkeznek. A fogamzóképesség jelentősen csökkent mindkét nemet illetően. A krónikus gyulladások hosszú távon daganatos megbetegedéseket okoznak. Ezen betegségek kezelése csak részben eredményes gyógyszerekkel, mivel a sejtmembránok nem tudják ellátni normális funkciójukat. Emiatt minden ember számára fontos lenne a normál sejtfelszíni Omega3 zsírsavszint. Orvosként fontosnak tartom az emberek egészségi állapotának javítását. Meggyőződésem, hogy a Balance oil termékkel a megfelelő Omega3 zsírsav szintjét biztostani lehet, amely igazoltan pozitív hatással van a páciensek általános egészségi állapotára, valamint meglévő betegségeinek gyorsabb gyógyulására. A sportolók teljesítményére, a sportsérülések minimalizálására, a sportsérülések rehabilitációjára szintén pozitív hatással van a Balance oil használata. Szeretnék minél több embert megismertetni a programunk jótékony hatásával.”  

 

kemeny denes

1971-től a Budapesti Spartacus, 1979-től a Tatabányai Bányász, 1984-től az FTC, 1987-től az olaszországi Como vízilabdázója volt. Junior Európa-bajnok, Universiade ezüst érmes, 17-szeres felnőtt válogatott volt. Állatorvos-doktori oklevelet, vízilabda edzői, vízilabda mesteredzői oklevelet szerzett. A Como játékosa, majd edzője. 1997-től 16 éven keresztül a magyar férfi vízilabda válogatott szövetségi kapitánya. Ötször választották az év szövetségi kapitányává, 2006-ban Prima Primissima díjban részesült. A Magyar Köztársasági Érdemrend kitüntetései közül a legkiemelkedőbb a 2008-ban kapott Nagykereszt. 2008 novembere óta Budapest díszpolgára. 2011-ben a Halhatatlanok Csarnokának tagjává avatták. Miskolc város lakosai döntése alapján róla nevezték el a miskolci Városi Uszodát. Négy cikluson át vezette a magyar férfi vízilabda válogatottat, melyből egyedül álló módon, háromszor olimpiát nyert! 2013-2016 ig a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke.


„A vízilabda válogatott mindig is híres volt arról, hogy szinte az egész csapat büszkélkedhetett főiskolai, egyetemi végzettséggel. Fontosnak tartom azokat a kezdeményezéseket, amelyek minél több élsportoló előtt tárja ki a felsőoktatás kapuit – nem fogom bánni, ha a diploma nem a vízilabdázóink privilégiuma lesz.”

Dr Tóth TündeDr. Tóth Tünde 2000-ben végzett Szegeden, gyógyszerészként. A leghőbb vágya az volt, hogy gyógyíthasson, testet és lelket egyaránt. Hitvallása, hogy a gyógyítás sokszor csak egy odafigyelő beszélgetés, néha gyógyszerek ajánlása, sokszor alternatív módszerek kipróbálása, de mindenekelőtt mindig nyitott szem, fül, lélek mind arra, ami működik, még ha néha első hallásra bizarrnak is tűnik. Meggyőződése szerint, a testünk egy hatalmas jelzőrendszer, ami mindig időben szól, ha változtatást igényel, csak sajnos a belső hangunk az, amire általában nem hallgatunk. De abban is biztos, hogy igaz az a mondás: „Ép testben, ép lélek.”

"„Én magam is számtalanszor megtapasztaltam, hogy addig, míg a testem nem kerül egyensúlyba, addig a lelkem sem képes szárnyalni. Mivel a termőföldünk mára szinte semmi tápanyaggal nem látja el a benne termő növényeket, azok nagyobb mennyiségű fogyasztása mellett is a szervezetünk komolyan éhezik. Akkor is, ha vékonyak vagyunk és akkor is, ha súlyfelesleget cipelünk, de ideálisnak kikiáltott testalkat esetén is. Egyszóval mindig. De a jó hír az, hogy ez orvosolható szuper minőségű, kívülről bevitt tápanyagokkal. A gyermekeknél erre hatványozottan nagyobb szükség van! Sajnos sok család nem engedheti meg magának a jó minőségű táplálékkiegészítők megvásárlását. Ezért is örülök, hogy nagykövete lehetek ennek a kiváló kezdeményezésnek, mely gyermekeknek ad lehetőséget egy egészségesebb életre.” ” 

 

Gundel Takács Gábor1983-1995 között az Magyar Televízió Telesport szerkesztőségében dolgozik. 1989-1993 közötta Testnevelési Egyetem tanulója. 1991-1997 között a Rádió Bridge munkatársa. 1993-1998 özött ő vezeti a „Játék határok nélkül” című vetélkedőt. 1996-2000 között az Eurosport magyar adásának a munkatársa. 1998-tól egy évig a „Tenisz magazin” főszerkesztője is. 1999-től a Danubius Rádió műsorvezetője. 2000-től a Sport 1 TV-n is szerepel. MTV és MOB Nívódíjat is kapott, valamint Kamera Hungária Közönségdíjban is részesült (2006). 2007-ben visszatér a Magyar Televízió képernyőjére, sportkommentátori munkái mellett több sikeres produkció műsorvezetője.

„Azért csatlakoztam az AEGON-SZIE Tanulj és Sportolj! programhoz, mert három gyermek édesapjaként tudom, mennyire fontos mind a rendszeres sport, mind a tanulás a gyerekek életében. Örömmel támogatok egy olyan kezdeményezést, amely mindkettőben segíti a fiatalokat.”

Kammerer ZoltánGödön kezdett el kajakozni. 1994-ben, ifjúsági versenyzőként az UTE-ba igazolt. Ebben az évben K1 1000 méteren már helyezett volt a felnőtt Ob-n. Az ifiknél minden egyéni számban magyar bajnok volt. 1996-ban, 1000 méteren kiharcolta az olimpiai szereplés lehetőségét. 1997-ben a Győri VSE versenyzője lett. A következő évben két érmet nyert az Ob-n. Az 1999-es Ob-n megszerezte első felnőtt bajnoki címeit. A 2000-es Ob-n három arannyal lett gazdagabb. Az olimpián 500 méteren, valamint a négyes 1000 méteren győzött. 2001-ben az olimpiai számaiban lett bajnok. Az athéni olimpián négyes ezren is első helyen végzett. A 2006-os világbajnokságon 1000 méteren első, 500 méteren harmadik volt. A következő évben három magyar bajnoki aranyat nyert és az éves kajak ranglistán első helyen zárt. A pekingi olimpián mindkét kettes számban negyedik helyezett volt. 2010-ben, az Eb-n kettes 1000 méteren Vereckeivel lett második. 500-on Kucserával negyedik helyen végzett. 2012-ben az Eb-n ötödik volt K4 1000 méteren, augusztusban a londoni olimpián ugyanebben a számban ezüstérmet nyert.

„Élsportolóként nagy a felelősségünk abban, mit sugallunk a gyerekeknek, akik példaképnek tekintenek bennünket. Ezért szeretném nekik elmondani, amikor és ahányszor csak lehet, hogy a tanulás ugyanolyan fontos, mint a sport, és legyenek ugyanolyan büszkék az iskolában elért eredményeikre, mint a sportsikereikre.”

Kökény BeatrixOlimpiai ezüst- és bronzérmes kézilabdázó. 1981-ben kezdett kézilabdázni az Építők SC-ben. 1987-ben bajnoki második helyezett lett csapatával az NB I-ben. 1985 és 1987 között az IBV-n induló utánpótlás válogatott játékosa volt. Az Építők színeiben háromszor nyert magyar bajnoki címet, 1991 áprilisában pedig BEK-elődöntőbe jutott. A következő bajnoki évet már az FTC játékosaként kezdte. Új csapatával 1993-ban a Magyar kupa győztese és bajnoki második lett. 1994 júniusában a „Ferencváros örökös bajnoka” címet kapta. 1995 év elején az FTC-vel ismét mindkét trófeát megnyerte. Júliusban tagja volt az Európa-válogatottnak. Pályafutása során három alkalommal lett az év magyar női kézilabdázója. Az 1995-ös női kézilabda-világbajnokságon ezüstérmes lett. Szerepet kapott az atlantai olimpián induló válogatottban, mellyel bronzérmet szerzett. A Sydney-i olimpián szerepelt az ezüstérmet nyert válogatottban. 2000-ben az Európa-bajnokságon aranyérmes lett. 2002-ben bekerült az EHF játékos bizottságába. Tagja volt az MKSZ elnökségének. 

„Gyerekekkel foglalkozva nap mint nap látom, mit ad nekik a sport, mennyi örömet, sikerélményt. Szeretném, ha a sport az életük része maradhatna, és nem kellene róla a tanulás miatt lemondaniuk akkor sem, ha egyetemre mennek.”

 

Lázár VilmosA fogathajtó világ, a hazai és a nemzetközi sportélet kiemelkedő személyisége, üzletember, a CBA alelnöke, a Magyar Lovassport Szövetség elnöke, a Nemzeti Vágta elnöke. Hétszeres kettesfogathajtó világbajnok, tízszeres kettesfogathajtó magyar bajnok, kilencszeres magyar Derby-győztes. 1997 és 2003 között veretlen volt a hazai és a nemzetközi versenyeken. A lovassport Örökös Bajnoka. Háromszor volt az év lovas sportolója. Az év magyar sportolói között kétszer állhatott a dobogón. A Magyar Sportcsillagok Társaságának tagja. A Szent István Egyetem egyetemi lovastanára. Lovaspályafutása 1984-ben kezdődött, amikor az Apajpusztai Országos Bajnokságon indult. 1985-ben hetedik helyen végzett fogathajtásban 1989-ben a Balatonfenyvesi VB-n csapataranyérmet szerzett. 1993-ban a Gladstonban megrendezett versenyen ezüstérmet nyert. 2012-ben 27. versenyévadját kezdte el. A legnagyobb lovaskitüntetés, a gróf Széchenyi István Emlékérem és az Aranyostor Díj tulajdonosa. Báthori Díjjal tüntették ki. A domonyvölgyi Lázár Lovasparknak családi vállalkozásban az egyik tulajdonosa.

„Munkám során igyekszem minél szélesebb réteghez eljuttatni a sport szeretetét, hogy minél több ember életének legyen mindennapos része. Ebben segít a Tanulj és Sportolj! program is, hiszen az élsport mellett a szabadidősportok űzésére is lehetőséget biztosít az egyetemisták számára.”

 

Leskó LászlóSzolnokon született 1964 márciusában egy sportoló családban. Édesapja, Berczik Zoltán 6-szoros európa bajnokkal asztaliteniszezett Békéscsabán, és amikor a család Szolnokra került 1960-tól a megye ping-pong sportjának mozgató rugója lett. László így már 6 évesen űzte ezt a szép sportágat. Később 17 éves korában már a legmagasabb osztályban ütötte a fehér labdát. A főiskolát Debrecenben végezte és építészként szerzett diplomát. Harminc éves volt, mikor pályát váltott és az NN biztosítónál kezdett dolgozni. Mellette folyamatosan sportolt és 50 évesen az asztalitenisz mellett kipróbálta a triatlon sportágát is. Ez azonnal magába szívta és eldöntötte, hogy IRONMAN lesz. Ezt a célt 7 év alatt szisztematikusan felépítve 57 évesen érte el. Mellette volt jótékonysági sportoló és a Bátor Táborban gondozott beteg gyermekeknek gyűjtött adományokat. Most elhatározta, hogy át áll a másik oldalra és azon fog dolgozni, hogy ne a kialakult betegséget próbálják meggyógyítani, hanem megelőzve problémákat, prevenciót alkalmazva minden család maradjon hosszú távon egészségesen együtt és érjék el a kitűzött céljaikat az élet minden területén.

"Az egész életemet végig kiséri a sport és a tanulás. A kettő kiegészíti és segíti egymást. Ebben segít a Tanulj és Sportolj program is. Ezt szeretném én is továbbadni és munkámmal támogatni.” 

 

Növényi NorbertBirkózásban a felnőtt mezőnyben 1977-ben tette le névjegyét az országos bajnokságon szerzett bronzérmével. Világversenyen 1979-ben mutatkozott be. 1980-ban a moszkvai olimpián megnyerte az olimpiai bajnokságot. 1981-ben a göteborgi Eb-n a hetedik helyen zárt, az 1983-as Vb-n pedig bronzérmet szerzett. 1985-ben befejezte birkózó pályafutásának első korszakát. 1985-től 1988-ig a Bp. Spartacus birkózó edzője volt. Kickbox-versenyzőként tért vissza a küzdőtérre; egy Eb- és Vb- aranyat szerzett. 1992-ben újra birkózóként bukkant fel, az FTC versenyzőjeként kiharcolta az olimpiai részvételt, ahol 7. helyezettként zárt. Pályafutása során birkózásban hét felnőtt bajnoki címet szerzett. 2009-ben az MMA-ban megszerezte a WFCA nehézsúlyú világbajnoki övét. 

„A sport és a tanulás kölcsönösen befolyásolja egymást, hiszen aki sportol, az megtanul küzdeni, megtanul veszíteni és újra felállni. Ezt a képességet pedig a tanulásban, majd a munkában is kamatoztatni fogja. Ezért tartom fontosnak, hogy ne kelljen választani a sport és a tanulás között a fiatal tehetségeinknek.”