Gyermekek mentális és egészségi állapotának segítése

Van az a mondás, hogy „A tények makacs dolgok...” Márpedig a tények nagyon szomorú képet festenek. 

A ma született gyerekeknél nagyon gyakori probléma a viselkedés zavarok, a koncentráció, a diszlexia, diszgráfia, az ADHD és egyéb, idegrendszeri, agyi csökkent működéssel járó probléma.  Ezeknek a problémáknak az oka, a krónikus sejtszintű gyulladás, amely a nagyfokú Omega3 hiányból fakad. Az USA ban 1997 ben, még csak néhány százalék, ma már több mint 50 % a a gyerekeknek úgy születik, hogy sejt szintű krónikus gyulladása van.
Az alapítvány jelenlegi célkitűzése az, hogy anyagi akadálya ne lehessen annak, hogy minden gyermek Magyarországon Omega3 hiány, valamint sejt szintű gyulladások nélkül születhessen.    

Minden szülő a maximumot szeretné nyújtani a gyermekeinek az élet megannyi területén és megadni mindent ahhoz, hogy boldog és egészséges gyermekként, majd felnőttként élhessen. Szeretné boldogságra nevelni, a legjobb tudást biztosítani és egészséges életre tanítani.
Az elmúlt időszakban a világban zajló események hatásaiként végbemenő gazdasági változások és szankciók óriási terheket róttak a családok anyagi helyzetére. Ezen problémákat szeretnénk mérsékelni az által, hogy az egészséges élethez nélkülözhetetlen tápanyag forrást eljuttatjuk számukra, hogy gyermekeik egészsége biztosított legyen az elkövetkező időkre.
Jelen pillanatban egyetlen olyan táplálék kapható a világban, amelynek egy védett szabadalom körében papírja van arról, hogy képes megszüntetni a sejtszintű gyulladásokat és ezzel a fent leírt problémákat is.   
Az Omega-3 a telítetlen, zsírsavaknak egy csoportja, amelynek két legnépszerűbb fajtája az EPA és a DHA.
Minden életszakaszban kiemelt fontossággal bír.
Várandósság alatt, magzati korban számos fejlődési rendellenesség elkerülhető vele.
Csecsemőkorban (7-8honapos korig) hozzájárul a látás fejlődéséhez.
Kisgyermekkorban (6 éves korig) hozzájárul a koncentráló képesség javulásához, hallás értés és a szótanulási képesség fejlődéséhez.
Gyermekkorban a zsírsav hatásaként javul a gyermekek feladatmegoldó képessége és jobb tanulmányi eredményeket érhetnek el az iskolában, jobb lesz a problémamegoldó és koncentráló képességük. Azáltal, hogy az omega 3 zsírsav javítja a gondolkodásért és az értelmi képességekért felelős agyterületek működését, különösen fontos lehet azoknál a gyerekeknél, akik szétszórtak és nehezen tudnak figyelni a feladatokra. 
Az omega-3 zsírsavaknak több fajtája van, az egyik legfontosabb a DHA, mivel ez teszi ki az emberi agy kb. 30%-át. Ez a zsírsav alapvető szerepet játszik az agyban levő idegsejtek közti kommunikációs folyamatokban. Az intelligencia és az értelmi képességek pedig ezen a kommunikáción alapulnak.
A gyermekkorban előforduló figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD idegrendszeri eredetű, veleszületett vagy fejlődési rendellenesség. Bár a rendellenesség nem gyógyítható, megfelelő kezeléssel jól kordában tartható.
Az ADHD tünetek az iskoláskorú gyerekek mintegy 3-7 százalékánál jelentkeznek, a hiperaktivitás előfordulása fiúknál háromszor gyakoribb, mint a lányoknál.
Az utóbbi tíz évben több tanulmány is megjelent arról, hogy az omega-3 készítmények kiegészítő kezelésként való alkalmazása szintén sokat segíthet az ADHD tünetek kezelésében, mert a hiperaktív gyerekek vérében az EPA- és DHA-szint jóval alacsonyabb, mint az egészséges gyermekeknél.
Fentieken túlmenően kutatásokkal alátámasztva bebizonyosodott az omega 3 zsírsav jótékony hatása a krónikus gyulladások megelőzésében valamint csökkentésében, a szívelégtelenség , a 2es típusú cukorbetegség és különféle autoimmun betegségek kezelésében.
Az elmúlt 50 év hozadéka sajnos, hogy a legtöbb élelmiszer nem hordoz magában elegendőt bizonyos tápanyagokból és nem tudunk eleget fogyasztani belőlük ahhoz, hogy visszapótoljuk őket szervezetünkben. Éppen ezért fontos a gyermekek esetében is az egészségük érdekében olyan étrend-kiegészítőt fogyasztaniuk, amelyben az életkoruknak megfelelő mennyiségben megtalálható az Omega-3, polifenolok és a D3-vitamin is.
A probléma megoldása és a terápia hatásossága jól követhető egy világhírű laboratórium,  a Vitas anonim módon kiértékelt vértesztje, amellyel 11 zsírsav aránya térképezhető fel közvetlenül az egészségmegörző protokoll megkezdése előtt, majd közben is a szervezetben végbemenő változások valamint az omega 6:3 zsírsav egyensúly nyomon követhetősége érdekében.

Sajnos, a fő probléma az, hogy ezek a termékek közvetlenül Magyarországon nem megvásárolhatóak, ráadásul a termékek ára euróban van meghatározva. Így kiemelten fontos, hogy segítsük azoknak a hátrányos helyzetű anyukáknak és gyermekeiknek a beszerzését, akik önszántükből ezt nem tudják segítség nélkül megoldani.